Almás pite (fahéj almával)

Almás pite (fahéj almával)

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 170-180 C°-on sütjük arany barnára ezt az almás pitét. Finom omlós lesz a tészta.Az étvágy pedig meg jön a látványtól!!!

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg ráma margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 db tojássárgája a kenéshez

A töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma (levétől kinyomott)
  • 17 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg őrölt dió
  • 2 evőkanál kekszmorzsa
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • egy kevés citromlé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőporral, sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk: az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére (a tepsit kikenjük margarinnal és megszórjuk kekszmorzsával). Beletesszük a kinyújtott tésztát.

Meghintjük kekszmorzsával és az őrölt dióval, majd elterítjük rajta az almatölteléket. Befedjük a tészta másik felével. Villával megszurkáljuk és megkenjük a tojás sárgájával és "zsumesz" be a sütőbe!