Almás pite recept

Almás pite
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2398

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pite: két úton is indulhatunk, ami a tésztát illet. Az első, amikor hirtelen felindulásból sütünk és csak almánk van otthon. A másik, amikor tudjuk, hogy pitézni akarunk.

4 személyre

  • Első tészta
  • 2 bögre liszt
  • 2 dl jéghideg víz
  • 10 dkg vaj felkockázva
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

Második tészta:

  • 10 dkg vaj
  • 2.5 bögre liszt
  • 2 db tojás + 1 a kenéshez
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelékhez:

  • 1 kg alma hámozva, szeletelve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál faháj
  • 1 teáskanál sütőrum
  • 0.5 db citrom leve
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés

Első tészta:

Ennél a tésztánál a lényeg , hogy minden legyen nagyon hideg!

Az összes hozzávalóból gyorsan tésztát gyúrunk, csomagoljuk frissen tartó fóliába. Pihenjen a hűtőben legalább egy órát!

Jöhet a nyújtás. Felezzük meg a tésztát, lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Mehet is a kivajazott tepsibe az első, rá a töltelék, majd takarjuk be a tészta másik felével, amit szintén kinyújtunk. Nagyjából ennyi.

Ha esetleg találunk egy tojást, az szuper, mert akkor nemcsak finom, hanem szép is lesz a pite. Üssük fel a tojást, verjük fel villával, kenjük meg vele a tésztát, meg is szórhatjuk kristálycukorral. 180 fokon készre sütjük. (kb. egy óra)

Második tészta:

A hozzávalókat tegyük a vájlingba, gyúrjuk össze. Innen megegyezik a fentivel.

Töltelék: a liszt kivételével tegyünk mindent egy lábosba, lassú tűzőn addig pároljuk, míg a tésztánkat összeállítjuk. Végül belekeverjük a lisztet és kész!


Almás pite recepthez kapcsolódó receptek

Almás pite

Almás pite

Pite: két úton is indulhatunk, ami a tésztát illet. Az első, amikor hirtelen felindulásból sütünk és csak almánk van otthon. A másik, amikor tudjuk, hogy pitézni akarunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés