Almás pite sokadik változata recept

Almás pite sokadik változata
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
11747

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Horváth Ilona receptje alapján - Almás pite recept

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tészához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 1 db tojásfehérje a tetejére

A töltelékhez:

  • 4 evőkanál darált dió vagy mandula
  • 1 kg alma tisztítva és durvára reszelve
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A töltelékhez az almát - összekeverve a cukorral és fahéjjal - egy edényben megpároljuk, levét elfőzzük és hűlni hagyjuk. A tésztához a vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a tejfölt és kemény tésztává gyúrjuk. Két lapba nyújtjuk ki, kb. fél centi vastagságúra. Az egyik kissé nagyobb legyen a másiknál, ez lesz az alja, ezzel béleljünk ki egy megfelelő méretű tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Ezt megszórjuk a dióval vagy mandulával. Rákenjük az almát, beborítjuk a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk, az enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük.

180 fokon addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a teteje., ez nagyjából 35 perc.


Almás pite sokadik változata recepthez kapcsolódó receptek

Almás pite sokadik változata

Almás pite sokadik változata

Horváth Ilona receptje alapján - Almás pite recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés