Almás pitécske recept

Almás pitécske
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
32182

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A családom nagyon szereti az almás pitét, ezért gyakran sütök nekik. Persze az alaprecepten mindig változtatok valamit.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 ek rum
  • 1 csipet só
  • 1 tasak Dr. Oetker sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 2 kg édes alma
  • 6 ek kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt csillagánizs
  • őrölt kardamom mag
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
  • 4 ek kekszmorzsa (kb.)
  • 1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet engedett, enyhén kifacsarjuk. Összekeverjük a cukrot a fűszerekkel, majd félretesszük és a tészta hozzávalóit robotgéppel bedagasztjuk.

A tepsit vajazzuk, lisztezzük. A tésztát két lapba kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe rakjuk és villával megszurkáljuk, majd megszórjuk kekszmorzsával és ráterítjük az almát, majd rászórjuk a fűszeres cukrot. Újra megszórjuk kekszmorzsával és ráterítjük a másik lapot. Ezt is megszurkáljuk villával, majd végül tojással vékonyan lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porcukorral megszórjuk és kockákra szeleteljük. Istenien finom.


Almás pitécske recepthez kapcsolódó receptek

Almás pitécske

Almás pitécske

A családom nagyon szereti az almás pitét, ezért gyakran sütök nekik. Persze az alaprecepten mindig változtatok valamit.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés