Almás pitécske

Almás pitécske

A családom nagyon szereti az almás pitét, ezért gyakran sütök nekik. Persze az alaprecepten mindig változtatok valamit.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 ek rum
  • 1 csipet só
  • 1 tasak Dr. Oetker sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 2 kg édes alma
  • 6 ek kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt csillagánizs
  • őrölt kardamom mag
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
  • 4 ek kekszmorzsa (kb.)
  • 1 db tojássárgája a kenéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet engedett, enyhén kifacsarjuk. Összekeverjük a cukrot a fűszerekkel, majd félretesszük és a tészta hozzávalóit robotgéppel bedagasztjuk.

A tepsit vajazzuk, lisztezzük. A tésztát két lapba kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe rakjuk és villával megszurkáljuk, majd megszórjuk kekszmorzsával és ráterítjük az almát, majd rászórjuk a fűszeres cukrot. Újra megszórjuk kekszmorzsával és ráterítjük a másik lapot. Ezt is megszurkáljuk villával, majd végül tojással vékonyan lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porcukorral megszórjuk és kockákra szeleteljük. Istenien finom.