Almás pudding recept

Almás pudding
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
2174

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Alma emeli puddingunk fényét. Kenyérpudding, két d-vel. Nincs tévedés! Az "egydés" puding az, amit mi is pudingnak ismerünk. A másik angolszász eredetű, két d-vel írják, és lehet édes, mint a híres karácsonyi pudding vagy sós, mint a híres Yorkshire-pudding. Nekünk idegen ez a műfaj, pedig oly egyszerű az elkészítés menete, és olyan finom a végeredmény, hogy érdemes kipróbálni őket.

4 személyre

  • 3 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 db nagyobb alma
  • 2 evőkanál mazsola
  • 3.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 0.5 kiskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés

Egy kisebb tepsiben egyenletesen elosztjuk a kockára vágott kenyeret, a meghámozott, kimagozott és feldarabolt almát és a mazsolát.

Kézi mixerrel közepes fokozaton összekeverjük a tejet, a tojást, a cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót, ráöntjük a kenyérre, és 10 percig állni hagyjuk.

Letakarjuk alufóliával, és 160°C-on 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 20-25 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.


Almás pudding

Almás pudding

Alma emeli puddingunk fényét. Kenyérpudding, két d-vel. Nincs tévedés! Az "egydés" puding az, amit mi is pudingnak ismerünk. A másik angolszász eredetű, két d-vel írják,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almás pudding recepthez

Éva - 2011. október 17.
Tetszik a recept,de én kaláccsal fogom kipróbálni. Köszönöm az jó ötletet.
Tunde - 2011. október 17.
Fantasztikus jo recept-egyszerü és finom ! gyorsan elkészithető.