Almás rakott padlizsán recept

Almás rakott padlizsán
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3764

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a friss paradicsomszósszal "fűszerezett", különleges rakott ételt vegetáriánus főételként és zöldségköretként egyaránt kínálhatjuk.

4 személyre

  • 500 g padlizsán 1 cm-es szeletekre vágva
  • 300 g főzőalma vagy fanyar desszertalma magház nélkül és 5 mm-es szeletekre vágva
  • fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál összevágott friss petrezselyem
  • 1 evőkanál összevágott friss kakukkfű
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 500 g ovális paradicsom meghámozva, kimagozva és összevágva

A díszítéshez:

  • 1 evőkanál összevágott, friss fűszernövény, pl. petrezselyem és kakukkfű

Elkészítés

Sózzuk meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát, és egy szűrőedényben 30 percre tegyük félre.

A mártás elkészítéséhez az összes hozzávalót tegyük háztartási robotgépbe, és keverjük simára. Kézi mixert is használhatunk. Tegyük félre.

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütő: 7. fokozat). Közepes-nagy lángon forrósítsunk fel egy bordás fenekű, öntöttvas serpenyőt vagy egy vastag falú serpenyőt. Öblítsük le a padlizsánszeleteket, itassuk őket szárazra, és pirítsuk 2-3 percig mindkét oldalukat, amíg megpuhulnak és megbarnulnak.

Tegyük a padlizsán felét egy rétegben egy 25x20 cm- es tűzálló tálba, és egyenletesen terítsünk szét rajta 2 evőkanálnyi mártást. Borítsuk be az almával, majd újabb 2 evőkanálnyi mártással. Tegyük rá a maradék padlizsánt, és a mártásmaradékot simítsuk el a tetején. Süssük 30 percig.

Tálalás előtt szórjuk be a fűszernövényekkel. Egyformán ízletes melegen vagy szobahőmérsékleten. Kínálhatjuk vegetáriánus főételként vörös vagy barna rizzsel, vagy körítésként roston sült disznóhúshoz.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 554 kJ (132 kcal),
Szénhidrát 17 g,
Fehérje 3 g,
Zsír 7 g (ebből telített zsír 1 g)


Almás rakott padlizsán recepthez kapcsolódó receptek

Almás rakott padlizsán

Almás rakott padlizsán

Ezt a friss paradicsomszósszal "fűszerezett", különleges rakott ételt vegetáriánus főételként és zöldségköretként egyaránt kínálhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés