Almás részeges csirkemell recept

Almás részeges csirkemell
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3097

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyümölcsös csirkemellfilé almával és tejszínnel

8 személyre

  • 4 db csirkemellfilé bőr nélkül (kb. 1.5 kg) 1 centisre klopfolva
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 db piros alma, mindegyik 8 cikkelyre vágva
  • 1.5 teáskanál cukor
  • 60 ml calvados (almaborpárlat)
  • 120 ml csirkealaplé
  • 120 ml habtejszín
  • 0.75 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

A húsokat megforgatjuk a lisztben. Nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk a vajat és az olajat. A húsok mindkét oldalát 3-3 percig sütjük a zsiradékon. Áttesszük őket egy tányérra, és lefedjük, hogy ne hűljenek ki.

A serpenyőben megfonnyasztjuk a hagymát (5 perc). Hozzáadjuk az almát és a cukrot, majd kb. 5 percig karamellizáljuk. Ráöntjük a calvadost, 1 percig főzzük, utána mehet bele az alaplé. Felforraljuk, majd beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön további 6 percig főzzük, hogy besűrűsödjön a lé. Beletesszük a petrezselymet is. A sült húsokat ezzel a finom szósszal megöntözve tálaljuk.

Adagonként: 462 kcal (1933 kJ), 41 g fehérje, 25 g zsiradék (ebből 11 g telített zsírsav), 14 g szénhidrát (ebből 10 g cukor), 461 mg nátrium, 2 g rost


Almás részeges csirkemell recepthez kapcsolódó receptek

Almás részeges csirkemell

Almás részeges csirkemell

Gyümölcsös csirkemellfilé almával és tejszínnel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés