Almás rizottó recept

Almás rizottó
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2407

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mi a csülökpörkölt ellentéte? Az almás rizottó!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db alma, hámozva és felkockázva
  • 0.5 evőkanál reszelt citromhéj
  • 4 dkg vaj
  • 1.5 liter zöldségalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 35 dkg rizottó rizs
  • 5 evőkanál száraz fehérbor
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál Worcestershireszósz
  • só, bors

Elkészítés

Az almát és a citromhéjat lobogó vízben 4-5 percig forraljuk.

A vízből kivéve lecsepegtetjük őket, a citromhéjat félretesszük.

2,5 dkg vajat egy edényben felhevítünk, majd hozzáadjuk az

almát, és 5 percig lassan kevergetve pároljuk.

Egy másik edényben felforraljuk a zöldségalaplét.

Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáöntjük a

rizst, és elkeverjük úgy, hogy a rizsszemeket bevonja az olaj.

Hozzáöntjük a bort, és addig forraljuk, amíg el nem párolog.

Annyi alaplét öntünk rá, hogy a rizst ellepje, majd forralni

kezdjük. Az elpárolgott alaplét kevergetés mellett folyamatosan pótoljuk, míg a rizs meg nem fő. (kb.18-20 perc).

A forrás után 6 perccel hozzáadjuk az almát.

Amikor a rizs már majdnem kész, hozzákeverjük a parmezánt,

a Worcestershire-szószt és a maradék vajat. Ízlés szerint

sózzuk, borsozzuk.


Almás rizottó recepthez kapcsolódó receptek

Almás rizottó

Almás rizottó

Mi a csülökpörkölt ellentéte? Az almás rizottó!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés