Almás rizskoch recept

Almás rizskoch
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2768

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kertben termett bio almák válogatása közben jött az ötlet, hogy kipróbáljam a párosítást. Igen jó ízhatást értem el. Érdemes kipróbálni.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter tej
  • 3 dl rizs
  • pici só
  • 8 evőkanál cukor vagy cukorpótló (xilit)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 4 db tojás
  • 1.5 kg alma
  • 1 csomag gömbölyű babapiskóta
  • citromlé

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, vékonyan felszeleteljük, citromos vízbe tartjuk, míg az összessel végzünk. Ekkor leöntjük róla a vizet, teszünk rá 2 evőkanál citromlevet, 4 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és megpároljuk, a levét teljesen elfőzzük, még meg is karamellizálhatjuk kicsit. Félretesszük hűlni.

Közben a rizst a tejben, a pici sóval, 4 evőkanál cukorral, vaníliával puhára főzzük. A tűzről levéve, belekeverjük a margarint, vagy a vajat, egy kicsit hagyunk belőle, amivel kikenjük a sütőedényt. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a rizsbe keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval jó kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a rizsbe.

A rizses massza felét a sütőedénybe simítjuk, rárakjuk a babapiskótát, erre simítjuk a párolt almát, majd befejezésül a rizsmassza másik fele kerül rá. Előmelegített gázsütő 5 fokozatán szép rózsaszínre sütjük. A sütési idő, sütőtől függően 30- 40 perc. Kihűlés után kockára vágva, porcukorral leszórva tálaljuk, ízlés szerint gyümölcsízt adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Almás rizskoch recepthez kapcsolódó receptek

Almás rizskoch

Almás rizskoch

A kertben termett bio almák válogatása közben jött az ötlet, hogy kipróbáljam a párosítást. Igen jó ízhatást értem el. Érdemes kipróbálni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almás rizskoch recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. november 09.
Kedves Márti! Nekem nem esett szét a rizs, azt összefogja a tojás. A babapiskótát azért tettem bele, hogy rátudjam kenni az almát, és az alma levét felszívja. Bár, csak minimális nedvessége maradt az almának a dinsztelés után.Még egy kis áfonyaízt akartam rákenni, de véletlen kimaradt. Nem hiányzott belőle. Üdv.: Ibi
thumb
vajdamarta - 2011. november 09.
Nagyon jó párosítás, Ibi, tetszik, el fogom készíteni, köszönöm. 5! A rizs nem hullik szét szeletelés közben, vagy ennek ellensúlyozására kerül bele a babapiskóta?