Almás süti recept

Almás süti
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1979

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem piskóta - mégis könnyű!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg liszt + a formába
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.75 kiskanál só (¾ kiskanál)
  • 21 dkg cukor
  • 11 dkg puha Rama + 3 evőkanál hideg Rama + a formába
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 4 db alma
  • 0.25 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és 15 dkg cukorral.

Hozzáadjuk a puha Ramát, a tejet és a tojást, és keverőgéppel 4-5 perc alatt alaposan összedolgozzuk.

A massza felét egy Ramával vékonyan kikent és kilisztezett sütőedénybe kanalazzuk, majd egy réteg meghámozott és cikkekre vágott almát teszünk rá.

Erre annyi tésztát kanalazunk, hogy éppen ellepje, majd rátesszük a maradék almát, és körbeöntjük a maradék tésztával.

A maradék cukrot összekeverjük a szegfűszeggel és a hideg Ramával, megszórjuk vele a sütemény tetejét, majd kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és megszórjuk porcukorral.


Almás süti recepthez kapcsolódó receptek

Almás süti

Almás süti

Nem piskóta - mégis könnyű!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés