Almás szilvakrémleves

Almás szilvakrémleves

Könnyű, gyümölcsös krémleves. A nagy melegben jól behűtve az igazi.

4 személyre

  • 2 db nagyobb alma (35 dkg)
  • 50 dkg szilva
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
  • 0.3 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.

Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.

Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

Jól behűtve kínáljuk.