Almás táska kalácsból recept

Almás táska kalácsból
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Karamella

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
466

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Remek ötlet, a maradék kalács felhasználására.

2 személyre

  • 4 szelet kalács
  • 2 db alma
  • 3 evőkanál cukor (barna)
  • 1 kávéskanál fahéj vagy almás fűszerkeverék
  • kevés reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál +1 ek vaníliás pudingpor vagy keményítő
  • 1 evőkanál vaj+ a kenéshez

Elkészítés

A meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk az almát, cukrot, fűszerezzük és fedő pár perc alatt puhára pároljuk. A pudingport (vagy keményítőt) kikeverjük vízzel, hozzáöntjük és besűrítjük vele az almát.

A vékonyra szeletelt kalácsok, egyik oldalát vékonyan megvajazzuk és a szeletet, vajas oldalával lefelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük.

Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb szelet kaláccsal, a vajas felével felfelé.

A sütőt becsukjuk és aranybarnára sütjük. Porcukorral hintve tálaljuk, melegen, frissen.


Almás táska kalácsból recepthez kapcsolódó receptek

Almás táska kalácsból

Almás táska kalácsból

Remek ötlet, a maradék kalács felhasználására.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés