Almás tejszínes krémes recept

Almás tejszínes krémes
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
2119

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál tejföl

A krémhez:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kg reszelt alma
  • fahéj

A tetejére:

  • 3 dl tejszín

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátán megsütjük.

Az almát megdinszteljük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, és kihűtjük. A pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejszínes pudingot.

A lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd közvetlen rátesszük a párolt alma felét. Megint lap, megkrémezzük, rátesszük a maradék almát, és a harmadik lapot ráfordítjuk. Tetejére rákenjük a felvert tejszínt, másnap szeleteljük.


Almás tejszínes krémes recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés