Almás virágok recept

Almás virágok
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
485

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kis színpompás almás finomság a hétköznapi életben.

4 személyre

  • 1 csomag leveles tészta (40 dkg)
  • 50 dkg alma reszelve
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája a kenéshez
  • 1 púpozott evőkanál zabpehely

Elkészítés

A tésztát úgy választom, hogy szeletelt legyen, mert akkor ketté vágom, és 12 db négyzetet kapok. lap van egy dobozban. Amennyiben ez nem áll rendelkezésünkre magunk nyújtjuk ki a tésztát és szeleteljük. Arra vigyázzunk ne legyen vastagabb 1,5 mm-nél. Vegyünk egy muffinsütőt, és béleljük ki a tésztanégyzetekkel úgy, hogy virágszirmot alakítsunk ki belőle. Ezután szurkáljuk meg egy villával, és szórjunk a közepébe zabpelyhet, ami felszívja az alma felesleges nedvességét, és nem ázik át a tészta. Fontos! Mindegyik négyzet szélétől a közepéig nyomjuk befelé.

Az almát citromlével keverve reszeljük egy tálba, majd barna cukorral és a fűszerekkel pároljuk puhára. Előtte kissé csavarjuk ki az alma levét, ha túlzottan leveses lenne.

Ha eléggé puhára párolódott hagyjuk kihűlni. Kihűlés után töltsük meg a virágok belsejét az almás töltelékkel, és rácsozzuk be a szirmokat kedvünkre. Kenjük meg felvert tojássárgájával, és tegyük 200 fokos sütőbe, hogy szép pirosra ropogósra süljön. Porcukorral is megszórhatjuk, de anélkül is nagyon finom! Frissen a legjobb!


Almás virágok recepthez kapcsolódó receptek

Almás virágok

Almás virágok

Egy kis színpompás almás finomság a hétköznapi életben.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés