Almás zeller recept

Almás zeller

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1464

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Válasszunk kemény húsú, savanykás almafajtát, amely jól illik a zellerhez.

4 személyre

  • 1 szál halványító zeller
  • 3 db piros, savanykás alma
  • 12 db zsályalevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db nagy gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1.5 dl száraz fehérbor ízlés szerint
  • só és fekete bors
  • 2 evőkanál kapribogyó

Elkészítés

A zellert megtisztítjuk, a zellerszárakat félkör alakú szeletekre vágjuk, megmossuk, szárazra töröljük és félretesszük.

Az almákat megmossuk, négyfelé vágjuk, eltávolítjuk a magházukat, a negyedeket kockákra vágjuk és félretesszük.

A zsályaleveleket megmossuk, szárazra töröljük és csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben jól felforrósítjuk az olajat. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a serpenyőbe dobjuk. Hozzáadjuk a zsályát. A zsályát és a fokhagymát néhány másodpercig pirítjuk, hozzáadjuk a zellert, az almát és a babérlevelet, majd jól összekeverjük.

Egy perc után annyi bort öntünk az almás zellerre, hogy elfedje. Magas hőfokon, időnként megkevergetve addig főzzük, amíg a zeller megfő, de még ropogós marad. Ha kell, még hozzáöntünk egy kevés bort.

Amikor a zeller megfőtt, ízlés szerint beletesszük a kapribogyót. Sóval, borssal ízesítjük, kivesszük a babérlevelet és azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 141 kcal/592 kJ energia, 13 g szénhidrát, 1 g fehérje, 7 g zsír (ebből 1 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin.


Almás zeller

Almás zeller

Válasszunk kemény húsú, savanykás almafajtát, amely jól illik a zellerhez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés