Almás zellerkrém leves recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Nagyon nehéz a páromat rávenni, hogy a zöldségeket megegye a levesben, ezért próbálok olyan leveseket készíteni (krémlevesek) amiben elfogyasztja azokat. Ilyen kedvenc leves lett a zellerkrém is.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 db közepes zellergumó
- 2 db savanykás alma
- 1 db nagyobb burgonya
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl tejszín
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 db húsleves kocka (ha van maradék húslevesünk, akkor az még jobb)
- őrölt fehér bors
- só
A tálaláshoz:
- pirított kiflikarika, kissé megfokhagymázva
- reszelt sajt (lehet sima vagy füstölt, ízlés szerint)
Elkészítés
A megolvasztott vajon megpárolom a megtisztított, és apró kockára vágott zellert, almát, burgonyát, majd felöntöm 1 liter vízzel. (Amennyiben van maradék húsleves, akkor azt használom el.) Húsleves hiányában leveskockát használok, ez lehet tyúk-, vagy marhahúsleves kocka is.
Jó puhára főzöm a zöldségeket, kóstolás után, ha kell után sózom. Amint megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítem, belekerül a szerecsendió, bors. A tejszínt egy nagyobb edénybe öntöm, és hozzámerek a forró levesből, elkeverem, majd az összeset a levesbe öntöm. Ezzel már nem kell tovább forralni. Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a kiflikarikákat, és erre a reszelt sajtot.