Almás zellerkrémleves recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Turmixjava - könnyű, mégis gazdag leves
- 5 dkg vaj
- 50 dkg zeller
- 2 db zöld alma
- 1 db vöröshagyma
- 1 liter csirkealaplé
- só, bors
- 8.5 dkg bacon
- 1.25 dl olívaolaj
- 1 marék snidling
Elkészítés
A felkockázott zellert, a gerezdekre vágott almát és az apróra vágott hagymát – gyakori kevergetés mellett – vajban 15 percig pároljuk.
Felöntjük az alaplével, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük (kb. 25 perc). Összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint hígítjuk.
Közben a bacont egy rétegben egy tepsibe rendezzük, 180 ºC-os sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük, majd kissé kihűtjük és összetörjük.
Az olajat összeturmixoljuk az apróra vágott snidlinggel és egy csipet sóval. A levest tányérokba merjük, megszórjuk a baconnel, és a snidlinges olajjal tálaljuk.
Almás zellerkrémleves recepthez kapcsolódó receptek
Almás zellerkrémleves
Turmixjava - könnyű, mégis gazdag leves