Almás zsemlefelfújt recept

Almás zsemlefelfújt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
4247

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a sváb eredetű felfújt egyszerű, de ízletes. A maradék még másnap is elfogyasztható.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 szikkadt zsemle
  • 7.5 dl tej
  • 12.5 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 db alma
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 5 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • zsiradék a forma kikenéséhez

Elkészítés

Szeleteljük fel a zsemlét, és tegyük egy edénybe. Keverjük össze a tejet, a tejszínt és a tojást 2 evőkanál cukorral, majd öntsük a zsemlére.

Mossuk meg az almát, és hámozzuk le a héját. Vágjuk félbe, távolítsuk el a magházát, és az alma húsát vágjuk fel vékony szeletekre. Kenjünk ki egy tűzálló tálat.

Rakjunk le egy sor zsemlét, majd egy sor almát, és szórjuk meg mandulával. Folytassuk a rétegeket, amíg az összes hozzávalót fel nem használtuk. A legfelső réteg zsemle legyen. Morzsoljunk vajat a tetejére. Süssük a sütőben 45-50 percig. Végül szórjuk meg a maradék cukorral, és tálaljuk.

Más változat: 6 zsemlét és 6 almát készítsünk el a fent leírtak szerint. Rakjuk le először a zsemlét, majd az almát egy kinyitható tortaformába. Keverjünk ki kb. 2 dl tejet 5 tojással, 20 dkg cukorral és 5 dl tejszínnel, majd öntsük az almára. Süssük körülbelül másfél óra hosszat 160-180 °C-on.

Tipp:

Felső/alsó láng: 180 °C
Gáz: 2-3. fokozat


Almás zsemlefelfújt

Almás zsemlefelfújt

Ez a sváb eredetű felfújt egyszerű, de ízletes. A maradék még másnap is elfogyasztható.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés