Almaszósz recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Alma mindig van - ez a sertés szerencséje!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 40 dkg alma
- 0.5 db citrom leve
- 2 evőkanál víz
- 1.5 evőkanál cukor
- vaj (ízlés szerint)
- csipet szegfűszeg vagy szegfűbors (tetszőleges)
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Hozzáadjuk a citromlét, a vizet és a cukrot, majd lassú tűzön puhára főzzük, és ízlés szerint egy picit szétnyomkodjuk.
Tálaláskor hozzákeverhetünk egy kevés vajat, de ha igazán különleges ízekre vágyunk, szórjuk meg egy csipet szegfűszeggel vagy szegfűborssal.
Sertéshez ajánljuk!
Almaszósz recepthez kapcsolódó receptek
Almaszósz
Alma mindig van - ez a sertés szerencséje!
Hozzászólások a(z) Almaszósz recepthez
vajdamarta - 2010. szeptember 19.