Almaszósz

Almaszósz

Alma mindig van - ez a sertés szerencséje!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg alma
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 evőkanál víz
  • 1.5 evőkanál cukor
  • vaj (ízlés szerint)
  • csipet szegfűszeg vagy szegfűbors (tetszőleges)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Hozzáadjuk a citromlét, a vizet és a cukrot, majd lassú tűzön puhára főzzük, és ízlés szerint egy picit szétnyomkodjuk.

Tálaláskor hozzákeverhetünk egy kevés vajat, de ha igazán különleges ízekre vágyunk, szórjuk meg egy csipet szegfűszeggel vagy szegfűborssal.

Sertéshez ajánljuk!