Almaszósz ahogy Márta készíti recept

Almaszósz ahogy Márta készíti
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1677

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Üdítően friss körete levesben főtt húsoknak, puffancsoknak. Cukor helyett édesítővel, tejszín helyett tejjel készítve, pirított darával tálalva diétás fogás.

4 személyre

  • 6 db zöldalma
  • 5 dl víz
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 0.5 rúd kikapart vaníliavelő
  • 0.5 ujjnyi fahéjrúd
  • 1 csipet szerecsendió virág
  • 4 db szegfűszeg

A habaráshoz

  • 1 db tojássárgája
  • 0.5 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 1 dl víz
  • 3 dkg vaj

A díszítéshez

  • 4 db csillagánizs
  • 4 db bazsalikombóbita
  • őrölt fahéj

Elkészítés

A vizet elkeverjük a citromlével, sóval, cukorral. Öt almát meghámozunk, gerezdekre vágunk, majd a citromos vízbe tesszük őket, felforraljuk, gézzacskóba kötve hozzáadjuk a fűszereket. Pár percig főzzük, amíg még roppanósan egyben marad az alma.

E közben a vaj kivételével összekeverjük a habaráshoz valókat, állandó kevergetés mellett lassan az almához adagoljuk, felforraljuk, fél perc alatt besűrűsítjük a szószt. A vajjal krémesítjük, hűlni hagyjuk, kiemeljük a fűszeres zacskót.

Héjastól vékonyra szeletelt almacikkel, csillagánizzsal, bazsalikommal díszítjük, langymelegen vagy hidegen, fahéjjal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Almaszósz ahogy Márta készíti recepthez kapcsolódó receptek

Almaszósz ahogy Márta készíti

Almaszósz ahogy Márta készíti

Üdítően friss körete levesben főtt húsoknak, puffancsoknak. Cukor helyett édesítővel, tejszín helyett tejjel készítve, pirított darával tálalva diétás fogás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés