Almaszósz sült hússal

Almaszósz sült hússal

Az almaszószos sült hús lehet akár könnyű ebéd vagy vacsora is.

4 személyre

  • 1.5 kg alma
  • 3 ek cukor
  • 10 db szegfűszeg
  • 2 csomag vanilíás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 kg sertéscomb
  • 1 ek só
  • 1 mk őrölt bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd odatesszük annyi vízzel főni, hogy ellepje. Szegfűszeggel és cukorral ízesítjük.

Közben a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, és odatesszük sülni.

A pudingporokat kikeverjük egy kevés vízzel - de tejjel jobb -, majd a megfőtt almára öntjük. Ha nem sűrűsödik be eléggé, akkor egy kis poharas tejfölt kikeverünk 2 ek liszttel és ezzel sűrítjük be, majd a kész hússal együtt tálaljuk.