Almatarisznya recept

Almatarisznya
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2928

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bekötöttük a fejét - el is kelt hamar!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg leveles tészta
  • 4 db szabolcsi alma
  • 4 evőkanál vaníliás cukor
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 db tojássárgája
  • vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A leveles tésztát belisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd akkora téglalapokra vágjuk, amelyek beborítanak egy almát.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, majd a tésztalapok közepére helyezzük őket. A magház helyét megszórjuk a vaníliás cukorral, belekanalazzuk a tejszínt, és megszórjuk egy kevés fahéjjal.

A tésztát felhajtogatjuk, felül összezárjuk (de egy kis helyet hagyjunk szabadon a távozó gőznek!), majd a batyukat egy kivajazott hőálló edénybe tesszük.

A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel enyhén felverjük, megkenjük vele a tésztát, majd a batyukat 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük.


Almatarisznya recepthez kapcsolódó receptek

Almatarisznya

Almatarisznya

Bekötöttük a fejét - el is kelt hamar!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almatarisznya recepthez

tunde.katalin - 2011. április 03.
Kipróbálta ,de néhány alma közepébe tettem áfonya ill. baracklekvárt.Ajánlom kipróbálásra.Finom-
terezia - 2010. november 20.
Megcsináltam vacsorára. Nem cukroztam meg az almát ,nem tettem bele tejszínt sem, hanem csináltam mellé vanilia pudingot hígan. Fincsi lett.
madocsa - 2010. október 04.
Megcsináltuk és tarolt. Ha több lett volna akkor mindenki repetázik. Nagyon gyorsan megvan, (a leveles tészta természetesen boltból volt :-)), rettentő egyszerű és írtóan finom. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
admin - 2010. június 02.
Kedves Angstrom! A leírásban szereplő adatok a helyesek. A videón légkeveréses sütőt használnak, ott gyorsabban megsül a sütemény :) Kipróbáltuk vaníliás cukor nélkül is (sima cukorral), és úgy is nagyon finom. Üdvözlettel
angstrom - 2010. május 30.
A leírásban 30-40 perces, a videóban 15-20 perces sütés szerepel. Melyik a helyes? Az evőkanál a vaníliás cukornál stimmel? Így első hallásra az nagyon soknak tűnik! Köszönöm, ha válaszol valaki, aki tud sütni.