Almatarisznya

Almatarisznya

Bekötöttük a fejét - el is kelt hamar!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg leveles tészta
  • 4 db szabolcsi alma
  • 4 evőkanál vaníliás cukor
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 db tojássárgája
  • vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A leveles tésztát belisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd akkora téglalapokra vágjuk, amelyek beborítanak egy almát.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, majd a tésztalapok közepére helyezzük őket. A magház helyét megszórjuk a vaníliás cukorral, belekanalazzuk a tejszínt, és megszórjuk egy kevés fahéjjal.

A tésztát felhajtogatjuk, felül összezárjuk (de egy kis helyet hagyjunk szabadon a távozó gőznek!), majd a batyukat egy kivajazott hőálló edénybe tesszük.

A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel enyhén felverjük, megkenjük vele a tésztát, majd a batyukat 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük.