Almatorta

Almatorta

Csökken a csokitorta tábora - átpártoltak az almatortához!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 adag leveles tészta
  • 10 dkg barna cukor
  • 6 db alma
  • 5 dkg édes morzsa (apróra tört linzertészta vagy keksz)
  • 5 dkg ôrölt mandula
  • 5 dkg vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát korong alakúra nyújtjuk, egy kerek sütőformába tesszük, és megszórjuk 5 dkg barna cukorral.

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

A tésztát egy villával megszurkáljuk, megszórjuk az édes morzsával és a mandulával, majd az almaszeleteket rozetta formában a tetejére rendezzük.

A vajat megolvasztjuk, majd megkenjük vele a torta tetejét. Végül megszórjuk a maradék cukorral.

A tortát 15 percig sütjük, majd grillfokozatra kapcsolva a sütőt, a tetejét aranybarnára pirítjuk (kb. 5 perc). Tálalás előtt megvárjuk, míg a karamell megszilárdul.