Almatorta recept

Almatorta
2 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
5953

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel az alma egész évben a rendelkezésünkre áll, így ezt a tortát bármikor megsüthetjük.

4 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 25 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 40 ml hideg víz

Töltelék hozzávalói:

  • 25 dkg ricotta (v. túró)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 db tojás
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db alma a tetejére
  • 3 evőkanál méz a lekenéshez

Elkészítés

A lisztet elkezdjük összemorzsolni a hideg vajjal, majd amikor már kellően morzsalékos hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a tojást, és a fele mennyiségű vizet. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Közben ha szükséges, akkor apránként hozzáadagoljuk a maradék hideg vizet is.

A simára gyúrt tésztát ezután kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát. Ezután 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

Közben elkészíthetjük a tölteléket.

A ricottát keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a puding porral, a reszelt citromhéjjal, és a tojások sárgájával.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a ricottás masszához.

Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre, majd csepegtessünk rá citromlevet nehogy megbarnuljon felhasználásig.

A piteformában lévő tészta alját villával szurkáljuk meg, majd öntsük bele a tölteléket. Ezután rakjuk ki a tetejét az almaszeletekkel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.

A mézet melegítsük fel, majd a sütőből kivett torta tetejét kenjük le vele.

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.


Almatorta recepthez kapcsolódó receptek

Almatorta

Almatorta

Mivel az alma egész évben a rendelkezésünkre áll, így ezt a tortát bármikor megsüthetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés