Almával grillezett pulykaszelet, bundáskenyérrel recept

Almával grillezett pulykaszelet, bundáskenyérrel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
fpanda

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1730

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A bundás kenyér nem magyar találmány. Bár a külföldiek szívesen eszik nálunk gipsy toast-ként, ahogy az étlapfordításokban szerepel. Az angolszász konyha French toast névvel illeti, és előszeretettel fogyasztja édesen és sósan is, bár eredetét tekintve se nem francia, se nem tószt! De szerte Európában ismerik, és fogyasztják. Köretként vagy ketchup-pal, kinek-kinek vérmérséklete szerint.(pl:Juharszirupos kanadai bundás kenyér)

4 személyre

  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg alma
  • 0.5 db citrom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, őrölt fehérbors
  • gyömbér

A bundás kenyérhez:

  • 8 fél szelet szikkadt kenyér
  • 2 db felvert tojás
  • 1 dl tej
  • 3 dl olaj
  • só, bors

Elkészítés

A filézett pulykamellből szeleteket vágunk, kevés hevített vajon, enyhén sózva, elősütjük. Az almákat megmossuk, magházaikat eltávolítjuk, felszeleteljük. Kevés szűrt citromlével lecsepegtetjük.

Rátesszük a borssal, gyömbérrel fűszerezett pulykaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, s forró sütőben aranysárgára sütjük.

A bundáskenyér elkészítése: a tojásokat verjük fel egy mélytányérban a hozzáöntött tejjel és ízesítőkkel, majd az ujjnyi vastag kenyérszeleteket forgassuk meg benne.

A felforrósított olajban, először az egyik, majd a másik felét aranysárgára sütjük, papírszalvétára szedve leszűrjük a felesleges olajtól. Végül a rostonsült pulykamelleket a bundáskenyérre tesszük.


Almával grillezett pulykaszelet, bundáskenyérrel recepthez kapcsolódó receptek

Almával grillezett pulykaszelet, bundáskenyérrel

Almával grillezett pulykaszelet, bundáskenyérrel

A bundás kenyér nem magyar találmány. Bár a külföldiek szívesen eszik nálunk gipsy toast-ként, ahogy az étlapfordításokban szerepel. Az angolszász konyha French toast névvel illeti, és előszeretettel fogyasztja édesen és sósan is, bár…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés