Almával töltött csirkemell recept

Almával töltött csirkemell
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
10539

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Almával töltött csirkemell recept

4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 15 dkg alma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 5 dkg puha vaj
  • só, bors, liszt
  • 1 db tojás
  • friss zsemlemorzsa
  • olaj
  • citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A mellfiléket vízszintesen bevágjuk.

A meghámozott és lereszelt almát összekeverjük az összezúzott fokhagymával, a petrezselyemmel és a vajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és a mellfiléken vágott „zsebbe” töltjük (a maradékot félretesszük).

A húst sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben, azután a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.

A bepanírozott húst egy vékonyan kiolajozott tepsibe rendezzük, majd a sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Félidőben átfordítjuk.)

A maradék tölteléket néhány perc alatt átmelegítjük, majd a citromgerezdekkel együtt a csirke mellé tálaljuk. Köretként zöldsalátát kínálhatunk hozzá.


Almával töltött csirkemell recepthez kapcsolódó receptek

Almával töltött csirkemell

Almával töltött csirkemell

Almával töltött csirkemell recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés