Álom diós-kávés sütemény recept

Álom diós-kávés sütemény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
660

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karácsonyra sütöttem utoljára süteményt, így a családomnak már kezdett hiányozni egy kis nyalánkság. Ezt a receptet már rég kiszemeltem, és hétvégén el is készítettem. Mindenkinek szívből ajánlom az elkészítését, aki egy fenséges ízutazásba akar részt venni! ;) A diós piskótatésztán egy nagyon finom diós-kávés krém található, a teteje pedig csokoládéval van leöntve. Ennek a sütinek izgalmas ízvilága van - mint tudjuk a dió és a kávé csodás harmóniában állnak egymással. Ez a sütemény is már a kedvenceink közé tartozik! :)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 3 evőkanál liszt
  • 6 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg ráma margarin (szobahőmérsékletű)
  • 18 dkg porcukor
  • 5 evőkanál darált dió

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott)

Elkészítés

8 személyre a tepsi mérete: 20cm x 36cm

1. Elválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.

2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a tepsibe.

3. A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (pudingszerűre), majd félretesszük hűlni (időnként megkevergetjük).

4. A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd a KIHŰLT krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.

5. A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.

6. Hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk és tálaljuk.


Álom diós-kávés sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Álom diós-kávés sütemény

Álom diós-kávés sütemény

Karácsonyra sütöttem utoljára süteményt, így a családomnak már kezdett hiányozni egy kis nyalánkság. Ezt a receptet már rég kiszemeltem, és hétvégén el is készítettem. Mindenkinek szívből ajánlom az elkészítését, aki egy fenséges…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés