Amerikai burgonyasaláta recept

Amerikai burgonyasaláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5499

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A zöldpaprika, a zeller és a hagyma fontos összetevői a kreol (cajun) konyhának, amelynek eredete a 17. századra nyúlik vissza, amikor francia telepesek honosították meg Louisianában. Grillpartik ideális fogása ez a saláta.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg salátának való burgonya
  • só és fekete bors
  • 1 db kis zöld húsú paprika
  • 2 db halványító zeller
  • 1 kis lila hagyma
  • 15 dkg majonéz
  • 2 kiskanál dijoni mustár
  • egy kevés Tabasco szósz

Elkészítés

Egy liter vizet egy fazékban felforralunk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, mindegyiket négyfelé vágjuk, és egy kevés sóval a forrásban lévő vízhez adjuk. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 15–20 percig főzzük.

Közben a paprikát megmossuk, megtörölgetjük, kettévágjuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra vágjuk, és egy salátástálba tesszük. A zellerszárakat megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk, lehámozzuk, és szintén vékony csíkokra vágjuk. Néhány zellerlevelet félreteszünk a díszítéshez. A hagymát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, vékonyan felkarikázzuk, és a zellerrel együtt a tálba rakjuk.

Egy kis tálkában a majonézt elkeverjük a mustárral, és Tabasco szósszal ízesítjük.

A burgonyáról leöntjük a vizet, folyó víz alatt lehűtjük, jól lecsepegtetjük és a salátához adjuk. Hozzáadjuk az öntetet, borssal ízesítjük és jól elkeverjük. A salátát zellerlevelekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:

Összevágott keménytojással gazdagítva a saláta főétkezésnek is kitűnő.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 346 kcal/1453 kJ energia, 19 g szénhidrát, 3 g fehérje, 29 g zsír (ebből 4 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Amerikai burgonyasaláta recepthez kapcsolódó receptek

Amerikai burgonyasaláta

Amerikai burgonyasaláta

A zöldpaprika, a zeller és a hagyma fontos összetevői a kreol (cajun) konyhának, amelynek eredete a 17. századra nyúlik vissza, amikor francia telepesek honosították meg Louisianában. Grillpartik…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés