Amerikai burgonyasaláta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A zöldpaprika, a zeller és a hagyma fontos összetevői a kreol (cajun) konyhának, amelynek eredete a 17. századra nyúlik vissza, amikor francia telepesek honosították meg Louisianában. Grillpartik ideális fogása ez a saláta.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg salátának való burgonya
- só és fekete bors
- 1 db kis zöld húsú paprika
- 2 db halványító zeller
- 1 kis lila hagyma
- 15 dkg majonéz
- 2 kiskanál dijoni mustár
- egy kevés Tabasco szósz
Elkészítés
Egy liter vizet egy fazékban felforralunk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, mindegyiket négyfelé vágjuk, és egy kevés sóval a forrásban lévő vízhez adjuk. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 15–20 percig főzzük.
Közben a paprikát megmossuk, megtörölgetjük, kettévágjuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra vágjuk, és egy salátástálba tesszük. A zellerszárakat megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk, lehámozzuk, és szintén vékony csíkokra vágjuk. Néhány zellerlevelet félreteszünk a díszítéshez. A hagymát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, vékonyan felkarikázzuk, és a zellerrel együtt a tálba rakjuk.
Egy kis tálkában a majonézt elkeverjük a mustárral, és Tabasco szósszal ízesítjük.
A burgonyáról leöntjük a vizet, folyó víz alatt lehűtjük, jól lecsepegtetjük és a salátához adjuk. Hozzáadjuk az öntetet, borssal ízesítjük és jól elkeverjük. A salátát zellerlevelekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Összevágott keménytojással gazdagítva a saláta főétkezésnek is kitűnő.
A recept tápértéke:
TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 346 kcal/1453 kJ energia, 19 g szénhidrát, 3 g fehérje, 29 g zsír (ebből 4 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin.