Amerikai currys csirke recept

Amerikai currys csirke
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
5019

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hagyományos amerikai étel receptje a 19. században keletkezett – ekkoriban az indiai curryt tartották a világ legegzotikusabb fűszerének. Választhatjuk a nálunk közkedvelt csirkepörkölt helyett ugyanis, az egészséges, vérnyomáscsökkentő étrendbe jobban beilleszthető.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 4 db csirkemellfilé bőr nélkül
  • 1 db vékonyra felkarikázott vöröshagyma
  • 3 db finomra vágott fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál currypor
  • 30 dkg darabolt konzerv paradicsom hozzáadott só nélkül
  • 2.5 dkg vékonyan felszeletelt aszalt sárgabarack
  • 0.5 kiskanál szárított kakukkfű
  • 2.5 dkg mandulapehely
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

Egy nagy, nyeles teflonlábasban, közepes lángon felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a csirkehúst, oldalanként néhány percig pirítjuk, majd egy tányérba szedjük.

Ezután a hagymát és a fokhagymát tesszük az edénybe, majd az olajon megfonnyasztjuk őket.

Megszórjuk a curryporral, és 1 percig tovább pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot (a levével együtt), a sárgabarackot és a kakukkfüvet, megborsozzuk, és felforraljuk.

A húst a lével együtt, amit eresztett, visszatesszük a lábasba. Lefedjük, és takaréklángon puhára főzzük. Mandulapehellyel megszórva tálaljuk. (A kihűlt ételt fogyasztás előtt előmelegített sütőben, 160 °C-on [gázsütőnél 3-as fokozat] melegítjük fel.)

Tipp:

• Noha a recept nevében „amerikai csirke” szerepel, pulykamellből is elkészíthetjük. Sokan mazsolával szeretik: adjunk a szószhoz 7,5 dkg-nyit. Tavasszal és nyáron a konzerv paradicsom helyett vágjunk össze 3 meghámozott, közepes nagyságú, friss paradicsomot.

Miért egészséges?

• A paradicsomban lévő, likopin nevű fitovegyület csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Ahhoz azonban, hogy ez a hatás érvényesülhessen, a paradicsomos ételt kevés zsírral kell elkészíteni. A narancssárga és a piros színű gyümölcsök és zöldségek(mangó, vörös káposzta, piros húsú paprika) sok béta-karotint (az A-vitamin előanyaga) és C-vitamint tartalmaznak. Mindkettő antioxidáns, véd a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségekkel szemben. Az aszalt sárgabarack szintén gazdag béta-karotinban, és magas az élelmirost-tartalman

A recept tápértéke:

Energia 240 kcal, zsír 7 g (ebből telített 1 g), fehérje, 36 g, szénhidrát 7 g, nátrium 127 mg (só 0,31 g), élelmi rost 2 g., Hasznos káliumforrás (926 mg)


Amerikai currys csirke recepthez kapcsolódó receptek

Amerikai currys csirke

Amerikai currys csirke

A hagyományos amerikai étel receptje a 19. században keletkezett – ekkoriban az indiai curryt tartották a világ legegzotikusabb fűszerének. Választhatjuk a nálunk közkedvelt csirkepörkölt helyett ugyanis, az egészséges, vérnyomáscsökkentő…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés