Amerikai currys csirke

Amerikai currys csirke

A hagyományos amerikai étel receptje a 19. században keletkezett – ekkoriban az indiai curryt tartották a világ legegzotikusabb fűszerének. Választhatjuk a nálunk közkedvelt csirkepörkölt helyett ugyanis, az egészséges, vérnyomáscsökkentő étrendbe jobban beilleszthető.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 4 db csirkemellfilé bőr nélkül
  • 1 db vékonyra felkarikázott vöröshagyma
  • 3 db finomra vágott fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál currypor
  • 30 dkg darabolt konzerv paradicsom hozzáadott só nélkül
  • 2.5 dkg vékonyan felszeletelt aszalt sárgabarack
  • 0.5 kiskanál szárított kakukkfű
  • 2.5 dkg mandulapehely
  • bors ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy nagy, nyeles teflonlábasban, közepes lángon felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a csirkehúst, oldalanként néhány percig pirítjuk, majd egy tányérba szedjük.

Ezután a hagymát és a fokhagymát tesszük az edénybe, majd az olajon megfonnyasztjuk őket.

Megszórjuk a curryporral, és 1 percig tovább pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot (a levével együtt), a sárgabarackot és a kakukkfüvet, megborsozzuk, és felforraljuk.

A húst a lével együtt, amit eresztett, visszatesszük a lábasba. Lefedjük, és takaréklángon puhára főzzük. Mandulapehellyel megszórva tálaljuk. (A kihűlt ételt fogyasztás előtt előmelegített sütőben, 160 °C-on [gázsütőnél 3-as fokozat] melegítjük fel.)