Amerikai lyukas fánk recept

Amerikai lyukas fánk
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
5486

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a fánknak isteni az íze és az illata is! Próbáld ki!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 2.5 dl tej
  • 0 kevés rum

A sütéshez

  • olaj

A tetejére

  • vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet, a megfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, a langyos tejet, a vaníliás cukrot és a rumot a dagasztógép táljába tesszük, és bedagasztjuk a tésztát. 1/2 órát kelesztjük, majd liszttel megszórt táblán óvatosan a nyújtófával 1-2 cm vastagra kiegyengetjük. 6 cm-es fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket pici karikaszaggatóval. Így készül a karika. Ha végeztünk, konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Megmelegítjük az olajat, (ne legyen túl forró!) és két ütemben kisütjük a fánkokat. Az első ütemben fedővel, a másodikban anélkül.

Ennek ugyan nem kell szalagosnak lennie, de ugyanúgy készítem, mint a szalagos fánkot. Csokival is be lehet vonni és kókuszban is meg lehet mártani, ki hogy szereti.

Jó étvágyat hozzá!


Amerikai lyukas fánk recepthez kapcsolódó receptek

Amerikai lyukas fánk

Amerikai lyukas fánk

Ennek a fánknak isteni az íze és az illata is! Próbáld ki!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés