Amerikai palacsinta

Amerikai palacsinta

Az amerikai palacsinta tésztája annyiban különbözik az általunk megszokottól, hogy sokkal dúsabb és sűrűbb a tésztája, ami viszont kellően levegős belülről. Ezt a gazdag, és mégis könnyű tésztát úgy érhetjük el, hogy sütőport használunk, a tojásfehérjéket pedig külön habbá verve adjuk majd a tésztához.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg sima liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 8 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • egy csipet só
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Először fogunk egy nagy tálat, ebbe kimérjük a lisztet, és beleszórjuk a sót és a cukrot valamint a sütőport (én még egy kiskanál szódabikarbónát is tettem bele). Majd jöhet a tojássárgája, az olvasztott vaj és a tej. Ezt a masszát kézi vagy gépi habverővel összekeverjük, és ebbe öntjük a külön tálban kemény habbá vert tojásfehérjéket. A fehérjehabot csak óvatosan forgassuk bele a tésztába, hogy a palacsinta kellően levegős maradjon.

A tésztát ezután tegyük egy 20p-re a hűtőbe, mert jót tesz neki a pihentetés. A sütéshez már csak egy kis olajra van szükségünk, minden palacsinta között locsoljuk egy pár cseppet a palacsintasütőre. A kész palacsintákat pedig úgy ízesítjük, ahogy akarjuk: aki az amerikai vonalat követi, az leöntheti juharsziruppal, dobhat rá pár szem epret és tejszínhabot.