Amerikai palacsinta gyümölccsel és joghurttal recept

Amerikai palacsinta gyümölccsel és joghurttal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
4144

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Búzacsíra, zabpehely és teljes kiőrlésű liszt teszi ezt az ínycsiklandó palacsintát élelmi rostokban, vasban és B-vitaminokban gazdaggá. A málna vagy a fekete áfonya C-vitaminnal járul hozzá a tápértékéhez.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 14 dkg teljes kiőrlésű liszt (GL 200)
  • 2 dkg zabpehely
  • 1 evőkanál búzacsíra (lehetőség szerint pirított)
  • 2 evőkanál világosbarna cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 2.25 dl félzsíros tej
  • 30 dkg zsírszegény natúr joghurt
  • 2 db tojásfehérje
  • 22.5 dkg málna vagy fekete áfonya

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a búzacsírát, a cukrot és a sütőport. Egy másik tálban a tejjel és 1,15 dl joghurttal együtt felverjük a tojásfehérjét. Hozzáöntjük a lisztkeverékhez, és gyors mozdulatokkal összekeverjük.

Egy kiskanál olívaolajjal kikenünk egy teflonbevonatú serpenyőt, és felforrósítjuk az olajat. (Láng közelében ne használjunk olajpermetezőt!) Palacsintánként 2 evőkanálnyi nyers tésztát számítva egyszerre 3-4 adagra valót csurgatunk a forró serpenyőbe.

Amikor a kis palacsinták teteje hólyagosodni kezd, spatulával megemeljük a tésztát. Ha az alja aranybarna, megfordítjuk, és addig sütjük, amíg a másik oldala is szépen megpirul.

A kész palacsintákat előmelegített tányérokra szedjük, és gyümölccsel, valamint a maradék joghurttal tálaljuk.

Tipp:

• A receptet a teljes kiőrlésű liszt helyett 10 dkg hajdinaliszttel is kipróbálhatjuk. A liszt egyharmadát kukoricaliszttel vagy polentával (kukoricadara) helyettesítjük.

Miért egészséges?

• A palacsinta vagy a lángos általában növényi olajjal vagy olvasztott vajjal készül. Ebben a receptben a tej és a joghurt teszi kellően nedvessé a tésztát, így az étel zsírtartalma lényegesen alacsonyabb. A palacsintát nyugodtan lefagyaszthatjuk, hiszen mikrohullámú sütőben vagy minigrillben gyorsan fel lehet melegíteni.

A recept tápértéke:

Energia 85 kcal, zsír 1 g (ebből telített 0,5 g), fehérje 4,5 g, szénhidrát 15 g, nátrium 139 mg (só 0,35 g), élelmi rost 2 g.


Amerikai palacsinta gyümölccsel és joghurttal recepthez kapcsolódó receptek

További Palacsinta receptek kategóriák

Amerikai palacsinta gyümölccsel és joghurttal

Amerikai palacsinta gyümölccsel és joghurttal

Búzacsíra, zabpehely és teljes kiőrlésű liszt teszi ezt az ínycsiklandó palacsintát élelmi rostokban, vasban és B-vitaminokban gazdaggá. A málna vagy a fekete áfonya C-vitaminnal járul hozzá a tápértékéhez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés