Amerikai palacsinta íróval recept

Amerikai palacsinta íróval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2335

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az amerikai palacsinta olyan vastag, mint egy lángos, mégis könnyű és levegős. Fogyaszthatjuk magában, de ha gyümölcsöt, például szeletelt banánt adunk hozzá, még finomabb és táplálóbb. Ebben a receptben fahéjas joghurttal és mézzel tálaljuk. Frissen kisütve a legfinomabb.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12 dkg sütőporos fehér liszt
  • 12 dkg sütőporos teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csipetnyi só
  • 3 dkg kristálycukor
  • 2 db nagy tojás sárgája és a fehérje szétválasztva
  • 3 dl író
  • 1 db nagy banán vastagon felszeletelve
  • 1.5 kiskanál napraforgóolaj

A tálaláshoz:

  • 6 evőkanál görög joghurt
  • 1 csipetnyi őrölt fahéj
  • 6 kiskanál méz

Elkészítés

A kétféle lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd a szitában maradt korpát is beleborítjuk. Hozzáadjuk a cukrot. A tojássárgáját simára keverjük az íróval és 1 evőkanál hideg vízzel. Fokozatosan hozzáöntjük a lisztkeverékhez, és sűrű palacsintatésztát készítünk belőle.

Egy másik tálban felverjük a tojásfehérjét. Beleforgatjuk a palacsintatésztába, és a banánt is hozzákeverjük.

Mérsékelt hőfokon felforrósítunk egy palacsintasütőt vagy egy nagy, vastag fenekű, teflonbevonatú serpenyőt, és vékonyan kikenjük olajjal. Púpozott evőkanálnyi adagokban nyers tésztát csurgatunk a serpenyőbe úgy, hogy a palacsinták ne érjenek egymáshoz. A serpenyő méretétől függően 3-4 palacsintát tudunk egyszerre kisütni.

Addig sütjük az egyik oldalukat, amíg az aljuk aranybarna lesz és megszilárdul, a tetejük pedig hólyagosodni kezd. Ekkor spatulával megfordítjuk őket, és 1-2 perc alatt a másik oldalukat is ropogósra sütjük. Az elkészült palacsintákat melegen tartjuk, amíg a többit is kisütjük. Ha kell, az adagok között a serpenyőbe cseppentünk egy kevés olajat.

A joghurtot összekeverjük a fahéjjal. Mindegyik tányérra 2 palacsintát és 1 evőkanál fahéjas joghurtot teszünk. Rácsurgatunk 1 kiskanál mézet, és tálaljuk.

Tipp:

• Ha nem kapunk írót, használjunk helyette 3 dl félzsíros tejet 1 kiskanál citromlével összekeverve. Elkészíthetjük a tésztát csak fehér lisztből is. A banánnal együtt 2-3 evőkanál mazsolát is tehetünk a palacsintatésztába. Áfonyás palacsintához a palacsintatésztát 22 dkg sütőporos fehér lisztből készítjük, melybe 1 kiskanál őrölt jamaicai szegfűborsot is belekeverünk. A banán helyett 17 dkg fekete áfonyát adunk a tésztához. Vegyes bogyós gyümölcsökből készült salátával tálaljuk. Készítsünk szedres palacsintát. Ekkor a banán helyett 17 dkg szedret teszünk a tésztába.

Miért egészséges?

• Az író az a folyadék, amely a vaj köpülése után visszamarad. Napjainkban már inkább úgy állítják elő, hogy a lefölözött tejet baktériumkultúrával oltják be. Bármilyen eljárással is készül, az írónak egészségesen alacsony a zsírtartalma. A banán könnyen felszívódó szénhidrátot és káliumot tartalmaz, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok és általában a sejtek megfelelő működéséhez. A gyerekek kedvelik a banánt, ezért a fenti recept alapján kiváló reggelit készíthetünk a válogatósabb apróságok számára is.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 340 kcal (1418 kJ), fehérje 11 g, zsír 10 g (ebből telített 3 g), szénhidrát 57 g, (ebből cukor 30 g), rost 2,5 g, kalcium, A-, B1-, B2-, B6-, B12-, E-vitamin, réz, vas, kálium, szelén, cink


Amerikai palacsinta íróval recepthez kapcsolódó receptek

További Palacsinta receptek kategóriák

Amerikai palacsinta íróval

Amerikai palacsinta íróval

Az amerikai palacsinta olyan vastag, mint egy lángos, mégis könnyű és levegős. Fogyaszthatjuk magában, de ha gyümölcsöt, például szeletelt banánt adunk hozzá, még finomabb és táplálóbb. Ebben a receptben fahéjas joghurttal és mézzel…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés