Amur halszelet rántva (gluténmentesen) recept

Amur halszelet rántva (gluténmentesen)
1.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3483

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amúr hal csak horgászatból volt a családunknak, így paniroztuk, ennek az a lényege, hogy lisztérzékenyeknek is lehet így készíteni. Bármilyen húsfajtát be tudunk így panírozni.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db amúr halszelet
  • 15 dkg tortilla kukorica lisztből készült chip
  • 4 evőkanál Mantler liszt
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej az áztatáshoz

Elkészítés

Amúr halszeleteket mindig fokhagymás tejbe kell áztatni, kb. 2-3 óra is elég neki, ha az idő ennél hosszabb, akkor sem lesz semmi baja a halnak. Ezután besózzuk. A tortilla csipszet aprítógépbe tesszük és hozzáteszünk pár kanál lisztet. A halat először a tojásba mártjuk, utána a tortilla csipszes lisztbe, majd süssük meg a felforrósított olajban. Illik hozzá a házi majonéz. Így is ropogós a megsült a halunk, érdemes kipróbálni. Jó étvágyat hozzá, akár ebédre, akár vacsorára. Ha marad belőle, másnap is fogyasztható.


Amur halszelet rántva (gluténmentesen) recepthez kapcsolódó receptek

Amur halszelet rántva (gluténmentesen)

Amur halszelet rántva (gluténmentesen)

Amúr hal csak horgászatból volt a családunknak, így paniroztuk, ennek az a lényege, hogy lisztérzékenyeknek is lehet így készíteni. Bármilyen húsfajtát be tudunk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés