Ananász szelet színes piskótából recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- pár csepp vérnarancs aroma
- pár csepp kék ételszínezék
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db kisebb ananász
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk 1/3 részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, másik 1/3 -1/3 részébe belekeverjük az aromát és az ételszínezéket és folyamatosan csorgatjuk a sárga tészta tetejére. Közben villával vonalkázzuk, hogy ne egy helyre kerüljön. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Krém: a pudingot a tejben felfőzzük, hülni hagyjuk. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tésztát kettévágjuk, krémet kenünk rá, apró szeletekre vágott ananásszal kirakjuk, újra krémet kenünk, rátesszük a piskóta másik felét és a tetejét meg az oldalát is megkenjük. Ananász szeletekkel díszítjük. Ha valaki nem szereti az aromát vagy az ételszínezéket helyettesítheti kakaóval.