Ananász szelet színes piskótából

Ananász szelet színes piskótából
4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár csepp vérnarancs aroma
  • pár csepp kék ételszínezék

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db kisebb ananász
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk 1/3 részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, másik 1/3 -1/3 részébe belekeverjük az aromát és az ételszínezéket és folyamatosan csorgatjuk a sárga tészta tetejére. Közben villával vonalkázzuk, hogy ne egy helyre kerüljön. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Krém: a pudingot a tejben felfőzzük, hülni hagyjuk. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tésztát kettévágjuk, krémet kenünk rá, apró szeletekre vágott ananásszal kirakjuk, újra krémet kenünk, rátesszük a piskóta másik felét és a tetejét meg az oldalát is megkenjük. Ananász szeletekkel díszítjük. Ha valaki nem szereti az aromát vagy az ételszínezéket helyettesítheti kakaóval.