Ananászos-chipotle paprikás csirke recept

Ananászos-chipotle paprikás csirke

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Megnézték:
1277

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben a csirkéhez tálalt mártásban, amelyet ananászléből, paradicsompüréből, friss gyömbérből és adoboszószban eltett, füstösen csípős ízű chipotle paprikából készítünk, tökéletes a harmónia a csípős, az édes és a pikáns ízek között. Ha nem kapunk chipotle paprikát, használjunk helyette egy-másfél kiskanálnyi közepesen erős csiliport.

4 személyre

  • 1 evőkanál és még 2 kiskanál olívaolaj
  • 4 db kicsontozott félbevágott csirkemell, bőre nélkül (kb. 15 dkg/darab)
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 félbevágott és 1 cm vastagra szeletelt közepes méretű vöröshagyma
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 db 1 cm-es darabokra vágott piros húsú paprika
  • 0.25 csésze apróra vágott friss gyömbér
  • 2.5 csésze ananászlé
  • 0.25 csésze paradicsompüré
  • 2 db adoboszószban eltett apróra vágott chipotle paprika (4 kiskanál)
  • 0.25 kiskanál só

Elkészítés

Egy teflonserpenyőben közepes hőfokon forrósítsunk fel 1 evőkanálnyi olajat. Forgassuk a csirkét a lisztbe, a felesleget rázzuk le. Tegyük a húst a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalát aranybarnára. Szedjük ki egy tányérra.

A maradék 2 kiskanálnyi olajat tegyük a serpenyőbe a hagymával és a fokhagymával együtt, és gyakori keverés mellett kb. 5 percig pirítsuk.

Dobjuk bele a piros húsú paprikát és a gyömbért, és 3 percig süssük. Öntsük rá az ananászlét, a paradicsompürét, adjuk hozzá a chipotle paprikát és a sót, majd forraljuk kb. 5 percig.

Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, vegyük le a hőfokot alacsonyabbra, és hagyjuk főni 10 percig, illetve addig, amíg a csirke meg nem puhul.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként: , 350 kcal energia, 7,9 g zsír (ebbôl 1,26 g telített zsírsav), 36 g fehérje, 34 g szénhidrát, 2,1 g élelmi rost, 82 mg koleszterin, 709 mg nátrium


Ananászos-chipotle paprikás csirke

Ananászos-chipotle paprikás csirke

Ebben a csirkéhez tálalt mártásban, amelyet ananászléből, paradicsompüréből, friss gyömbérből és adoboszószban eltett, füstösen csípős ízű chipotle…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés