Ananászos-gyömbéres puncs recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Ez a csípős- fűszeres puncs kellemes változatosságot jelent a hagyományos forralt borhoz képest, ugyanakkor magas a brómtartalma is.
- 1 evőkanál méz
- 1 hosszában felhasított fahéjrúd
- 4 csésze ananászlé
- 1 csésze felszeletelt hámozatlan, friss gyömbér
- 8 egész szegfűszeg
- 0.25 kiskanál bors
Elkészítés
Egy kisebb lábasban keverjük össze az alapanyagokat, majd forraljuk fel. Állítsuk a hőfokot alacsonyra, 10 percig hagyjuk főni. Leszűrve, melegen kínáljuk.
A recept tápértéke:
Energia- és tápanyagtartalom adagonként:
152 kcal energia,
0,55 g zsír (ebből 0,2 g telített zsírsav),
1 g fehérje,
38 g szénhidrát,
3,4 g élelmi rost
, 0 mg koleszterin,
4 mg nátrium
Ananászos-gyömbéres puncs
Ez a csípős- fűszeres puncs kellemes változatosságot jelent a hagyományos forralt borhoz képest, ugyanakkor magas a brómtartalma is.