Ananászos-korpás muffin recept

Ananászos-korpás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
410

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a muffinnak igazán lédús a tésztája az ananász miatt.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávaló 18 darabhoz:

  • 8 dkg hagyományos zab
  • 10 dkg liszt
  • 13 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dkg búzakorpa
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 db felvert tojás
  • 4 evőkanálnyi növényi olaj
  • 1.2 dl melasz
  • 1.8 dl író
  • 23 dkg felaprított ananász saját levével együtt
  • 6 dkg aprított dió vagy 7,5 dkg aprított datolya vagy mazsola

Elkészítés

Az első hét hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd a keverék közepébe mélyedést alakítunk ki. Egy másik tálban összedolgozzuk a tojást, az olajat, a melaszt és az írót, valamint az ananászt a levével együtt, majd a masszát beleöntjük az első tál közepén lévő mélyedésbe, és könnyedén összekeverjük a száraz hozzávalókkal. Végül beleforgatjuk a diót vagy a datolyát vagy a mazsolát.

18 kiolajozott sütőformát töltünk meg kétharmadig. A muffinokat 200 °C-on 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tápértékadatok:

Adagonként (dióval készített muffin esetén) 151 kalória, 6 g zsír (ebből telített zsír 0 g), 16 mg koleszterin, 221 mg nátrium, 22 g szénhidrát, 0 g rost, 4 g fehérje


Ananászos-korpás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Ananászos-korpás muffin

Ananászos-korpás muffin

Ennek a muffinnak igazán lédús a tésztája az ananász miatt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés