Ananászos-sonkás szendvics

Ananászos-sonkás szendvics

Ma már nálunk is mindennaposnak számít a friss ananász, amit nemcsak a zöldségeseknél, hanem az élelmiszerboltokban is beszerezhetünk pár száz forintért. Persze nem volt ez mindig így: évszázadokkal ezelőtt csak a kiváltságosok élvezhették az amerikai kontinens trópusi részein őshonos gyümölcsöt.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db zsemle (vagy más péksütemény)
  • 8 szelet sonka
  • 4 szelet ananászkarika
  • 5 dkg cheddar sajt
  • Worcestershire-szósz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kettévágott zsemlék egyik felét enyhén megpirítjuk, ráhelyezünk egy-két szelet sonkát, egy lecsepegtetett ananászkarikát és egy-egy szelet sajtot.

A szendvicseket grill fokozatra állított sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor egy kevés Worcestershire-szószt locsolunk rájuk.