Ananászos-túrós pite recept

Ananászos-túrós pite
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1479

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ananászból is lehet nagyon finom süteményeket készíteni. A hagyományos túrós pitébe belecsempészni nem merészség, hanem a legjobb megoldás.

6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl vagy görög joghurt (az jó sűrű)
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg zsíros tehéntúró
  • 25 dkg krémes túró
  • 3 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db kezletlen citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál búzadara
  • 30 dkg aprított konzerv ananász
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 evőkanál vanília aroma

Elkészítés

A tészta hozzávalóit a robotgép keverőtáljába öntjük, és a dagasztókarral összedolgozzuk sima tésztává.

A hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csomagolva.

A töltelékhez a kétféle túrót összekeverjük, és a tojások sárgájával, a cukorral, vaníliával a citrom héjával a búzadarával eldolgozzuk. A tojások fehérjét habnak felverjük, majd óvatosan elkeverjük a túróval, majd hozzákeverjük az apróra kockázott ananászt. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A tésztát elővesszük a hűtőből, és két 25x35 cm-es lapnak kinyújtjuk. Az egyiket tepsibe helyezzük, egyenletesen rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik tésztával. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét. 30 perc alatt készre sütjük, 170 fokon, és hagyjuk kihűlni, majd ezután kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral elkevert vaníliás cukorral.


Ananászos-túrós pite recepthez kapcsolódó receptek

Ananászos-túrós pite

Ananászos-túrós pite

Az ananászból is lehet nagyon finom süteményeket készíteni. A hagyományos túrós pitébe belecsempészni nem merészség, hanem a legjobb megoldás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés