Ananászos, epres jégkristály recept

Ananászos, epres jégkristály
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
2353

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 8 db jégkocka
  • 25 dkg mélyhűtött eper
  • 25 dkg friss felkockázott ananász, lefagyasztva
  • 1.2 dl ananászlé
  • 2 evőkanál sovány tejpor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor vagy kristálycukor, tetszés szerint

A díszítéshez:

  • mentalevelek

Elkészítés

A jégkockákat egy nagyobb teljesítményű turmixgépben apróra törjük.(Előbb fagyasztózacskóban, nyújtófával széttördelhetjük.)

A mélyhűtött epret, az ananászdarabokat, az ananászlét és a tejport az apróra tört jégkockákhoz adjuk. Csak annyira keverjük össze, hogy a gyümölcsdarabok és a jégmorzsák ne tűnjenek el teljesen benne.

Tetszés szerint megcukrozzuk - hogy mennyire, az attól függ, milyen édesek a gyümölcsök. Az egészet még egyszer összeturmixoljuk.

Az italt magas üvegpoharakba kanalazzuk. Mentalevelekkel díszítjük, és hosszú nyelű kanalakkal tálaljuk.

Tipp:

Gyümölcslé papajából: 4 papaja húsát feldaraboljuk. 4 vérnarancs és 2 zöldcitrom levét kifacsarjuk, és a feldarabolt papajával összeturmixoljuk. Ízlés szerint adhatunk még hozzá 2 evőkanál hántolt mandulát, ekkor azzal együtt pürésítjük. Mézzel és egy csipetnyi kardamommal ízesítjük. Tálaláskor magas üvegpoharakba töltjük, amelyekbe előzőleg néhány darab jégkockát teszünk.

A recept tápértéke:

95 kcal (396 kJ), 3 g fehérje, 0,3 g zsír, 22 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés