Ananászos, epres jégkristály

Ananászos, epres jégkristály
4 személyre

  • 8 db jégkocka
  • 25 dkg mélyhűtött eper
  • 25 dkg friss felkockázott ananász, lefagyasztva
  • 1.2 dl ananászlé
  • 2 evőkanál sovány tejpor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor vagy kristálycukor, tetszés szerint

A díszítéshez:

  • mentalevelek
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A jégkockákat egy nagyobb teljesítményű turmixgépben apróra törjük.(Előbb fagyasztózacskóban, nyújtófával széttördelhetjük.)

A mélyhűtött epret, az ananászdarabokat, az ananászlét és a tejport az apróra tört jégkockákhoz adjuk. Csak annyira keverjük össze, hogy a gyümölcsdarabok és a jégmorzsák ne tűnjenek el teljesen benne.

Tetszés szerint megcukrozzuk - hogy mennyire, az attól függ, milyen édesek a gyümölcsök. Az egészet még egyszer összeturmixoljuk.

Az italt magas üvegpoharakba kanalazzuk. Mentalevelekkel díszítjük, és hosszú nyelű kanalakkal tálaljuk.