Ananászos lepény recept

Ananászos lepény
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Zera

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
352

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Langyosan a legfinomabb..

6 személyre

  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 doboz szeletelt ananászkonzerv
  • 25 dkg felengedett, mirelit leveles tészta ( kb. ½ csomag)
  • kevés liszt a deszkára és a kiszúráshoz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0.5 teáskanál őrölt fahéj
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

Felbontom az ananászkonzervet, leszűröm és ha túl vastagok az ananász szeletek, elfelezem őket.

A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom, a lisztbe mártott (elmosott, szárazra törölt) ananászos konzervdobozzal, vagy egy megfelelő méretű pogácsaszaggatóval kiszúrok belőle annyi körlapot, ahány ananász szeletkém van. Egy akkora pohárral, amelynek átmérője kb. 1 centivel kisebb, mint a konzervdobozé, mindegyik körlapba szegélyt nyomok, és ezeken belül imitt-amott megszurkálom villával a tésztalapok közepét, hogy sülés közben nem púposodjanak föl. A lepény-alapokat átköltöztetem egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és mindegyikre ráteszek egy-egy ananászkarikát.

Felolvasztom a vajat, majd belekeverem a mézet.

A korongokat megkenegetem kevés mézes vajjal és kb 15 percre betolom őket a forró (230 fokos) sütőbe.

Közben összekeverem a porcukrot az őrölt fahéjjal és pár reszelésnyi szerecsendióval, majd a még meleg ananászos lepényeket tálalás előtt ezzel meghintem. Langyosan a legfinomabb.


Ananászos lepény recepthez kapcsolódó receptek

Ananászos lepény

Ananászos lepény

Langyosan a legfinomabb..

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés