Ananászos sütőtöktorta recept

Ananászos sütőtöktorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
457

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1.25 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.75 kiskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 kiskanál só
  • 11.5 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál méz
  • 20 dkg puhára sült sütőtök

A feltéthez:

  • 17.5 dkg barna cukor
  • 11.5 dkg vaj
  • 2 evőkanál ananászlé
  • 1 kiskanál méz
  • olaj a formába
  • 1 db ananász
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés

A sütőt elmelegítjük 180 °C-ra. A feltéthez a cukrot összekeverjük a vajjal, az ananászlével és a mézzel, és közepes lángon addig hevítjük, míg a cukor fel nem oldódik.

Ezután még 1 percig forraljuk, majd egy 20x20 cm-es vékonyan kiolajozott sütőedénybe öntjük, és elrendezzük benne a meghámozott és karikára vágott ananászt.

A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket összekeverjük. A vajat keverőgéppel fellazítjuk, majd a cukorral habosra keverjük.

Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet és a botmixerrel pürésített sütőtököt, és összedolgozzuk.

Hozzáadjuk a lisztes keveréket, simára keverjük, majd hozzáadunk 1,2 dl forrásban levő vizet, a sütőformába kanalazzuk, és 50-55 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A sütőből kivéve 45 percet hűlni hagyjuk, majd a tetejére egy tányért téve megfordítjuk. 5 perc után óvatosan leemeljük róla a formát, és tejszínhabbal tálaljuk.


Ananászos sütőtöktorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés