Ananászos tiramisu recept

Ananászos tiramisu
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
2959

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nászok násza - tiramisu ananásszal

2 személyre

  • 8 db tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 6 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál konyak
  • 4 db tojásfehérje
  • 0.25 kiskanál só
  • 6 evőkanál frissen főzött presszókávé
  • savoiardi (vagy más babapiskóta)
  • kakaópor a tetejére

Az ananászhoz:

  • 1 db nagyobb ananász
  • 4 dkg cukor
  • 0.8 kiskanál só
  • 1 rúd vanília

Elkészítés

A tojássárgáját vízgőz fölött összekeverjük a tejszínnel és 4 evőkanál cukorral, kb. 5 percig forraljuk, míg be nem sűrűsödik, majd jeges vízben gyorsan lehűtjük. A keveréket három részletben hozzáadjuk a mascarponéhoz, majd hozzákeverünk 2 evőkanál konyakot is.

A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, hozzákeverjük a maradék 2 evőkanál cukrot, és több részletben óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.

A megtisztított és kockára vágott ananászt egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vaníliarúd kikapart belsejét, és közepes lángon addig hevítjük, míg az ananász meg nem pirul, a cukor pedig karamellizálódni nem kezd, majd hagyjuk kihűlni. A maradék konyakot belekeverjük a kávéba.

Egy nagyobb tál aljába egy sor babapiskótát helyezünk, meglocsoljuk a fele kávéval, rákanalazzuk a krém felét, majd arra az ananász felét. Erre újabb réteg babapiskóta következik, majd újabb adag kávé, mascarpone és ananász. A tiramisut egy éjszakára hűtőbe tesszük, és kakaóporral meghintve tálaljuk.


Ananászos tiramisu recepthez kapcsolódó receptek

Ananászos tiramisu

Ananászos tiramisu

Nászok násza - tiramisu ananásszal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Ananászos tiramisu recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. február 19.
Ennyit jelent a formázás, tálalás!!! Gyönyörűűűűűű!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 19.
Ez valami csodaszép!Az íze,meg gondolom mennyei.Okvetlen elkészítem.Köszönöma receptet.